Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Rzepa z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka ze zdrowej rzepy z dodatkiem koperku

Rzepa z koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rzepa z koperkiem

 

  • 1kg białej rzepy
  • pęczek świeżego koperku
  • 300ml śmietany 12%
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Rzepa z koperkiem
Rzepę obieramy i ucieramy na grubych oczkach, zasalamy, mieszamy i odstawiamy na minimum 1h. Po tym czasie rzepę odcsikamy (niekoniecznie bardzo mocno), dodajemy do niej posiekany koperek oraz śmietankę. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku wg uznania, podajemy do obiadu.
Rzepa z koperkiem
przynajmniej godzine przed obiadem nalezy rzepe zetrzeć i zasolić
Rzepa z koperkiem
odcisniętą rzepę mieszamy z dodatkiem śmietany i koperku