mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Rzodkiewka marynowana

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W smaku przypomina kapustę czerwoną ze słoika ;)

Rzodkiewka marynowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rzodkiewka marynowana

 

  • 10 pęczków rzodkiewek

 

Sposób przygotowania:

Rzodkiewka marynowana
Warzywa dokładnie myję, osuszam. Marchewkę i cebulę obieram i kroję w talarki. Zalewa: Wszystkie składniki zalewy umieszczam w garnku, wrzucam pokrojoną cebulę i marchew. Doprowadzam do wrzenia i gotuje około 5 minut. Umyte i pozbawione zielonych listków rzodkiewki umieszczam w wyparzonych i suchych słojach .Zalewam ostudzoną zalewą i pasteryzuje około 10-15 minut. Wyjmuję słoiki z garnka, odwracam do góry nogami, po czym przenoszę słoiki do spiżarni. Rzodkiewkę podaję jako dodatek do obiadu, lub jako przekąskę.
Rzodkiewka marynowana
W garnku gotuję zalewę z pokrojoną cebulką i marchewką
Rzodkiewka marynowana
Rzodkiewki umieszczam w wyparzonych i suchych słoikach