Sposób przygotowania:
Sajgonki na drobiowo ze szczypiorkiem.
Mięso zmielić przez maszynkę do mięsa,umyć,posiekać i dodać do mięsa szczypiorek lub też wyjąć z puszki pędy z bambusa,odsączyć,dodając do reszty.Czuszkę przekroić,usunąć
nasiona,a ją samą posiekać,dając połowę,bo farsz może być zbyt ostry,doprawić farsz dużą szczyptą przyprawy do tzaziki i wymieszać całość.Arkusze papieru ryżowego wypakować i rozłożyć po kilka na stolnicy oraz namoczyć lekko wierzchy wodą.Jak nasiąkną,można nakładać łyżką farsz i zwijać mocno
w rolki i podwinąć końce papieru pod spód.Rozgrzać olej na patelni lub garnku i na skwierczący kłaść po kilka sztuk sajgonek.
Smażyć z obu stron przez 5 minut.Wyjmować łopatką cedzakową na talerz z ręcznikiem papierowym,aby tłuszcz się wchłaniał.Wkładać następne.Podawać sajgonki z sosem kwaśno-pikantnym i ryżem.
nasiona,a ją samą posiekać,dając połowę,bo farsz może być zbyt ostry,doprawić farsz dużą szczyptą przyprawy do tzaziki i wymieszać całość.Arkusze papieru ryżowego wypakować i rozłożyć po kilka na stolnicy oraz namoczyć lekko wierzchy wodą.Jak nasiąkną,można nakładać łyżką farsz i zwijać mocno
w rolki i podwinąć końce papieru pod spód.Rozgrzać olej na patelni lub garnku i na skwierczący kłaść po kilka sztuk sajgonek.
Smażyć z obu stron przez 5 minut.Wyjmować łopatką cedzakową na talerz z ręcznikiem papierowym,aby tłuszcz się wchłaniał.Wkładać następne.Podawać sajgonki z sosem kwaśno-pikantnym i ryżem.