Sposób przygotowania:
Sajgonki z kurczakiem
Makaron sojowy zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok 10 minut, to samo robimy z grzybami mun. Następnie je odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy na nim piersi z kurczaka pokrojone w drobną kosteczkę.
Do podsmażonych piersi dodajemy grzyby mun startą marchew, cebulę drobno posiekaną i sos sojowy. Całość razem smażymy mieszając około 3 min i dodajemy odsączony makaron sojowy i smażymy razem jeszcze chwilę. Odstawiamy z ognia.
Papier ryżowy moczymy w cieplej wodzie chwilkę i układamy na desce, nakładamy troszkę farszu na środek i zwijamy od siebie do środka oraz po bokach, na następnie resztę ( podobnie jak krokiety).
Gotowe sajgonki smażymy w głębokim oleju, aż nabiorą złotego koloru.
mi najlepiej smakują później odsmażone na patelni.
Podajemy z sosem
SOS:
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą, następnie dodajemy pozostałe składniki. Stawiamy na małym ogniu i mieszamy do momentu zgęstnienia..
Sos podajemy na zimno.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy na nim piersi z kurczaka pokrojone w drobną kosteczkę.
Do podsmażonych piersi dodajemy grzyby mun startą marchew, cebulę drobno posiekaną i sos sojowy. Całość razem smażymy mieszając około 3 min i dodajemy odsączony makaron sojowy i smażymy razem jeszcze chwilę. Odstawiamy z ognia.
Papier ryżowy moczymy w cieplej wodzie chwilkę i układamy na desce, nakładamy troszkę farszu na środek i zwijamy od siebie do środka oraz po bokach, na następnie resztę ( podobnie jak krokiety).
Gotowe sajgonki smażymy w głębokim oleju, aż nabiorą złotego koloru.
mi najlepiej smakują później odsmażone na patelni.
Podajemy z sosem
SOS:
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą, następnie dodajemy pozostałe składniki. Stawiamy na małym ogniu i mieszamy do momentu zgęstnienia..
Sos podajemy na zimno.