lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sajgonki po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Jak to czasem bywa, chce się spróbować czegoś innego, nowego lecz nie do końca jesteśmy pewni czy, aby na pewno. Moim zadaniem było przekonanie męża do posmakowania sajgonek nie do końca-prawdziwych.

Sajgonki po polsku Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sajgonki po polsku

Składniki:

  • 500 g mielonej łopatki

 

  • 1 jajo

 

 

 

  • 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej

 

  • pół łyżeczki ostrej czerwonej papryki

 

Dodatkowo:

  • papier ryżowy 12 szt

Sposób przygotowania:

Sajgonki po polsku

Wykonanie:

Myjemy łopatkę, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki i mielimy. Dodajemy przyprawy jajo i wyrabiamy farsz. Papier ryżowy pojedynczo zamaczamy w ciepłej wodzie na 1 minute i wyjmujemy. Papier kładziemy na deskę osuszamy i nakładamy farsz, zawijamy najpierw do środka, a potem zwijamy.
Smażymy w głębokim tłuszczu koło 15 minut, aby się mięsu dopiekło. Smaczne i wyglądają tez efektownie.

Sajgonki po polskuv
Papier ryżowy pojedynczo zamaczamy w ciepłej wodzie na 1 minute i wyjmujemy .
Sajgonki po polskuv
Papier kładziemy na deskę osuszamy i nakładamy farsz, zawijamy najpierw do środka, a potem zwijamy.
Sajgonki po polskuv
Zawiniete sajgonki układamy na talerzu by trochę obeschły.
Sajgonki po polskuv
Myjemy łopatkę, osuszamy ,kroimy w mniejsze kawałki i mielimy.Dodajemy przyprawy jajo,sprasowany czosnek i wyrabiamy farsz.
Sajgonki po polskuv
Smażymy w głębokim tłuszczu koło 15 minut aby się mięsu dopiekło.Smaczne i wyglądają tez efektownie.