Sposób przygotowania:
Sajgonki z mięsem mielonym
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone wieprzowe oraz startą na drobnych oczkach marchewkę i wszystko razem smażyć. Dodać wszystkie przyprawy i jeszcze chwilę wszystko razem podsmażać. Tak przygotowany farsz pozostawić do wystudzenia. Każdy arkusz papieru ryżowego zanurzać w wodzie aby zmiękł, a następnie nakładać porcję farszu i zwijać sajgonki. Tak przygotowane sajgonki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Gotowe sajgonki podawać z ulubionymi sosami.
![Sajgonki z mięsem mielonym Sajgonki z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sajgonki-z-miesem-mielonym-325656.jpg)
![Sajgonki z mięsem mielonym Sajgonki z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sajgonki-z-miesem-mielonym-325657.jpg)
![Sajgonki z mięsem mielonym Sajgonki z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sajgonki-z-miesem-mielonym-325658.jpg)
![Sajgonki z mięsem mielonym Sajgonki z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sajgonki-z-miesem-mielonym-325659.jpg)