joka

joka

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Smażone sajgonki z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne chrupiące sajgonki z polskim akcentem, przepis własnego pomysłu

Smażone sajgonki z kurczakiem

Składniki:

Smażone sajgonki z kurczakiem

 

  • 1 podwójny filet piersi kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1/2 kostki sera
  • 50 g makaronu chińskiego
  • 2 łyżki sosu sojowego Tao Tao
  • 1 łyżka sosu chili
  • opakowanie papieru ryżowego
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Smażone sajgonki z kurczakiem
1. Filet pokroić w kostkę, podsmażyć . Pokroić cebulę dodając starte pieczarki, dusić razem. Makaron chiński Tao Tao wrzucić do wrzątku i zostawić pod przykryciem. Po 3 minutach odcedzić, pokoić na paski o długości około 5 cm. Wrzystkie składniki razem połączyć dodać starty ser, sos sojowy i przyprawić do smaku. 2. Pojedyńczy placek zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę aż zmięknie.Na placek nałożyć 1 łyżkę stołową nadzienia i zawinąć w sposób pokazany na fotografiach. Sajgonki smażyć na rozgrzanym,głębokim oleju do osiągnięcia złotobrązowego koloru. Smacznego