Sposób przygotowania:
Sajgonki z mięsem po mojemu
Makaron ryżowy oraz grzybki mun przygotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron przed zalaniem woda pokruszyc na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek obrać i drobno posiekać. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i zeszklić cebulę, następnie dodać czosnek i marchewkę. Chwilę wszystko razem smażyć a następnie dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać sos sojowy i sos rybny. Zawartość patelni przełożyć do miski aby przestygła. Następnie dodać drobno pokrojone grzybki mun, makaron ryżowy, jajko oraz natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotować papier ryżowy i miskę z letnią wodą. Ja zużyłam 1 opakowanie małego papieru o średnicy 16 cm i 1 opakowanie dużego papieru o średnicy 23 cm. Postępować zgodnie z instrukcją na opakowaniu tj.jeden papier ryżowy namoczyć w letniej wodzie i ułożyć na desce, na papierze ułożyć ok łyżki farszu, boki zwinąć do środka i zrolować. Tak przygotować resztę sajgonek. Na patelni rozgrzać nieco więcej oleju i smażyć sajgonki na złoty kolor. Podawać z surówką oraz sosem- może być sojowy lub czoskowym sosem chili.
![Sajgonki z mięsem po mojemu Sajgonki z mięsem po mojemu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sajgonki-z-miesem-po-mojemu-316853.jpg)
![Sajgonki z mięsem po mojemu Sajgonki z mięsem po mojemu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sajgonki-z-miesem-po-mojemu-316854.jpg)
![Sajgonki z mięsem po mojemu Sajgonki z mięsem po mojemu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sajgonki-z-miesem-po-mojemu-316855.jpg)
![Sajgonki z mięsem po mojemu Sajgonki z mięsem po mojemu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sajgonki-z-miesem-po-mojemu-316856.jpg)
marietta