Sposób przygotowania:
Sajgonki wg Megg
Fasolę mung zalać zimną wodą i pozostawić na 2 h. Po tym czasie wylać wodę, zalać świeżą i gotować fasole 30 min, tak aby prawie się rozgotowała. Udko ugotować w osolonej wodzie do miękkości lub użyć mięso z rosołu, oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Grzybki mun zalać wrzącą wodą, pozostawić na 10 min, a następnie pokroić na małe kawałki. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, zeszklić cebulę, a następnie dodać do niej mięso, fasolę mung, grzyby mun, marchewkę oraz szczypiorek. Dodać sos sojowy, pieprz oraz sól do smaku i wszystko razem podsmażać kilka minut. Papier ryżowy zanurzać w wodzie, a następnie wykładać na talerz i nakładać na niego porcję farszu i zwijać delikatnie małe sajgonki. Sajgonki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać na ciepło lub na zimno z ulubionym sosem.