Sposób przygotowania:
Sajgonki warzywno-grzybowe
Grzyby po namoczeniu odsączyć i posiekać na paski. Marchewki i ogórek umyć i oczyścić oraz pokroić w średnie słupki, pędy z bambusa i kiełki sojowe wyjąć z puszek na sitko osobne i odsączyć z zalewy. Imbir obrać ze skórki i posiekać drobno tak jak papryczkę chilli. Wodę na sos zagotować lekko i dodać łyżkę cukru. Przestudzić na boku, a następnie zmieszać z sosem sojowym, siekanym imbirem i papryczką chilli. Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie i przełożyć każdy placek ściereczkami na przemian. Składniki na farsz wymieszać i łyżką nakładać na płat papieru ryżowego i zwijać a'la krokiety. Rozgrzać olej na patelni i na gorący kłaść sajgonki przy pomocy łopatki kuchennej. Smażyć na złoty kolor, wyjąć i odsączyć z tłuszczu. Podawać na talerzach z sosem sojowym w czareczkach.