Sposób przygotowania:
Krokiety z kurczakiem i szpinakiem
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe.
Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Mięso oczyścić, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju z przyprawami (sól, pieprz, papryka słodka).
Szpinak przełożyć na patelnię, dodać masło i przyprawy(sól, pieprz, czosnek) o dusić ok 5 min.
Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać.
Na każdy naleśnik nakładać kopiatą łyżkę farszu i zwijać krokiety.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)
Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Mięso oczyścić, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju z przyprawami (sól, pieprz, papryka słodka).
Szpinak przełożyć na patelnię, dodać masło i przyprawy(sól, pieprz, czosnek) o dusić ok 5 min.
Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać.
Na każdy naleśnik nakładać kopiatą łyżkę farszu i zwijać krokiety.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)