ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Warzywny gulasz z fasolą jasiek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warzywny gulasz z dodatkiem fasoli jasiek jest bardzo smacznym daniem obiadowym lub kolacyjnym, z pieczywem smakuje doskonale.

Warzywny gulasz z fasolą jasiek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywny gulasz z fasolą jasiek

 

Sposób przygotowania:

Warzywny gulasz z fasolą jasiek

ETAP 1:

Warzywny gulasz z fasolą jasiek
Wszystkie warzywa do razu przygotować do utarcia.

Fasolę moczyć w wodzie całą noc, potem opłukać i w szybkowarze gotować w 1.5 litra wody z kostką rosołową, zielem angielskim, liściem laurowym około 40 minut, wystudzić.

Włoszczyznę, i resztę składników, umyć, obrać, pokroić na kawałki i w blenderze na tarczy do warzyw utrzeć.

ETAP 2:

Warzywny gulasz z fasolą jasiek
Warzywa dodawać do garnka wg kolejności podanej.

Na oleju podsmażać w g podanej kolejności: cebulę, czosnek na złoto, starte warzywa dodać i podsmażać z 10 minut mieszając.

ETAP 3:

Warzywny gulasz z fasolą jasiek
Fasola w szybkowarze jest szybko ugotowana i miękka.

Do warzyw wlać z szybkowara ugotowaną fasolę z wywarem, dodać kostkę rosołową i gotować z 10 minut.


Tagi:

warzywa danie