Sposób przygotowania:
Pieczarkowo-ziemniaczano-jajeczne kotlety
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, opłukać pod zimną wodą i obrać z łupinki, pokroić na kawałki do miski.
Dodać ugotowane ziemniaki np. dzień wcześniej z obiadu, usmażone pieczarki z cebulą na 6 łyżkach oleju, całe surowe jajko i blenderem wszystko zmiksować.
Dodać natkę pietruszki posiekaną, wsypać tartą bułkę, pieprz mielony, sól czosnkową, masę dobrze wymieszać.
Na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano.
Dodać ugotowane ziemniaki np. dzień wcześniej z obiadu, usmażone pieczarki z cebulą na 6 łyżkach oleju, całe surowe jajko i blenderem wszystko zmiksować.
Dodać natkę pietruszki posiekaną, wsypać tartą bułkę, pieprz mielony, sól czosnkową, masę dobrze wymieszać.
Na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano.