Sposób przygotowania:
Schab Eli zapiekany pod kołderkąprzygotowanie pieczarek
Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwierć krążki.
przygotowanie pieczarek cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pieczarek cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki i cebulę. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie sera
Twardy ser mozzarella zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie schabu
Płaty schabu naciąć na pół nie rozcinając do końca. Schab rozłożyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
przygotowanie schabu cd
Na patelni rozgrzać olej i zrumienić płaty schabu z obu stron.
przygotowanie schabu cd
Schab przełożyć na blachę do zapiekania. Na każdym płacie rozłożyć pieczarki.
przygotowanie schabu cd
Kotlety posypać tartą mozzarellą. Blachę z kotletami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C góra - dół. Zapiekać kotlety około 30 minut aż ser się zrumieni.
Ja podałam kotlety z ziemniakami z piekarnika i ogórkami konserwowymi.
Smacznego!
SylaUla
eli_555
Dziękuję, był pyszny.