Sposób przygotowania:
Schab Eli zapiekany pod kołderkąprzygotowanie pieczarek
![Schab Eli zapiekany pod kołderką Schab Eli zapiekany pod kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-eli-zapiekany-pod-kolderka-532785.jpg)
Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwierć krążki.
przygotowanie pieczarek cd
![Schab Eli zapiekany pod kołderką Schab Eli zapiekany pod kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-eli-zapiekany-pod-kolderka-532786.jpg)
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pieczarek cd
![Schab Eli zapiekany pod kołderką Schab Eli zapiekany pod kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-eli-zapiekany-pod-kolderka-532788.jpg)
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki i cebulę. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie sera
![Schab Eli zapiekany pod kołderką Schab Eli zapiekany pod kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-eli-zapiekany-pod-kolderka-532789.jpg)
Twardy ser mozzarella zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie schabu
![Schab Eli zapiekany pod kołderką Schab Eli zapiekany pod kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-eli-zapiekany-pod-kolderka-532790.jpg)
Płaty schabu naciąć na pół nie rozcinając do końca. Schab rozłożyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
przygotowanie schabu cd
![Schab Eli zapiekany pod kołderką Schab Eli zapiekany pod kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-eli-zapiekany-pod-kolderka-532791.jpg)
Na patelni rozgrzać olej i zrumienić płaty schabu z obu stron.
przygotowanie schabu cd
![Schab Eli zapiekany pod kołderką Schab Eli zapiekany pod kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-eli-zapiekany-pod-kolderka-532792.jpg)
Schab przełożyć na blachę do zapiekania. Na każdym płacie rozłożyć pieczarki.
przygotowanie schabu cd
![Schab Eli zapiekany pod kołderką Schab Eli zapiekany pod kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-eli-zapiekany-pod-kolderka-532793.jpg)
Kotlety posypać tartą mozzarellą. Blachę z kotletami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C góra - dół. Zapiekać kotlety około 30 minut aż ser się zrumieni.
Ja podałam kotlety z ziemniakami z piekarnika i ogórkami konserwowymi.
Smacznego!
SylaUla
eli_555
Dziękuję, był pyszny.