czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Sakiewki drobiowe ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiące główki zielonych szparagów w słonej szynce szwarcwaldzkiej, a to wszystko w delikatnym mięsie z kurczaka :)

Sakiewki drobiowe ze szparagami

Składniki:

Sakiewki drobiowe ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki drobiowe ze szparagami
Ze szparagów odcinamy główki (łodygi można wykorzystać do sosu lub zupy).

Każdą główkę zawijamy w plasterek szynki szwarcwaldzkiej i obsmażamy na suchej patelni ze wszystkich stron.

Każdego fileta dzielimy na dwa kotlety, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem i na każdym kotlecie układamy po 3 szparagi. Kotlety składamy na pół i panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)