Sposób przygotowania:
Sakiewki drobiowe ze szparagami
Ze szparagów odcinamy główki (łodygi można wykorzystać do sosu lub zupy).
Każdą główkę zawijamy w plasterek szynki szwarcwaldzkiej i obsmażamy na suchej patelni ze wszystkich stron.
Każdego fileta dzielimy na dwa kotlety, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem i na każdym kotlecie układamy po 3 szparagi. Kotlety składamy na pół i panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)
Każdą główkę zawijamy w plasterek szynki szwarcwaldzkiej i obsmażamy na suchej patelni ze wszystkich stron.
Każdego fileta dzielimy na dwa kotlety, rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem i na każdym kotlecie układamy po 3 szparagi. Kotlety składamy na pół i panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)