Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem- doskonałe na obiad dla całej rodziny. Nikt im się nie oprze. Wspaniale smakują i wyglądają.

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem

Składniki:

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem

Ciasto

Masa serowa

Dodatkowo

  • 1/2 słoiczka dżemu wiśniowego,
  • kilka nitek ugotowanego makaronu spaghetti
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem

Przygotowanie ciasta naleśnikowego

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem
Przygotować ciasto na naleśniki mieszając wszystkie składniki.

Ciasto: Wszystkie składniki ciasta razem ze sobą wymieszać, tak aby nie było grudek.

Smażenie naleśników

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem
Na patelni usmażyć cienkie, rumiane naleśniki.

Na patelni z rozgrzanym olejem usmażyć cienkie naleśniki.

Przygotowanie masy serowej

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem
Ser dokładnie połączyć z cukrem i śmietaną.

Masa serowa: Ser pokruszyć i przełożyć do miseczki. Dodać cukry i śmietanę. Wszystko razem dokładnie ugnieść widelcem.

Przygotowanie sakiewek

Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem
Na usmażone naleśniki nałożyć masę serową i dżem. Złożyć sakiewki.

Na środek usmażonego naleśnika wyłożyć porcję masy serowej. Na masę serową nałożyć porcję dżemu. Delikatnie rozsmarować.

Naleśnika złożyć w sakiewkę i związać makaronem spaghetti. Sakiewki ułożyć na talerzu i podawać.