Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszne sakiewki z serem i pieczarkami - cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Wszyscy się zachwycają ich smakiem.

Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem

Składniki:

Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem

Naleśniki

Farsz

Sposób przygotowania:

Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem

Przygotowanie naleśników

Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem
Z podanych składników przygotować ciasto. Usmażyć cienkie naleśniki.

Do mleka dodać jajko, mąkę oraz sól. Wszystko razem zmiksować. Na patelni z rozgrzanym olejem usmażyć cienkie naleśniki.

Przygotowanie farszu

Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem
Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie.

Pieczarki oraz cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na oliwie smażyć pieczarki razem z cebulą przez około 10 minut. Oprószyć solą i pieprzem.

Robienie sakiewek

Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem
Na naleśniki nałożyć farsz i złożyć je w sakiewki.

Na środek naleśników nałożyć porcję pieczarek. Posypać startym na tarce o dużych otworach żółtym serem. Naleśniki złożyć w sakiewki i związać szczypiorkiem. Sakiewki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać około 10 minut w temperaturze 170 stopni.