fanatic1125

fanatic1125

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Sakiewki w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sprawdzony przepis na pyszny obiad

Sakiewki w boczku

Składniki:

Sakiewki w boczku

 

  • 8 udek
  • 8 plastrów parzonego boczku
  • 35 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • Ząbek czosnku
  • Przyprawy do mielonego mięsa i kurczaka sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania:

Sakiewki w boczku
1. Z udek usuwamy kości. Mięso rozbijamy tak, aby nie uszkodzić skóry. Farsz: mielone mięso mieszamy z pokrojonymi drobno czosnkiem i cebulą. Doprawiamy.

2. Udka układamy skórą do dołu, nakładamy farsz. Formujemy sakiewki, związujemy. Oprószamy przyprawami i owijamy boczkiem. Pieczemy godzinę w temp. 180 °C.