Sposób przygotowania:
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę,k czosnek w plasterki.
Na 3 łyżkach oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem, dodać pieczarki, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Smażyć do miękkości pieczarek.
Dodać świeży szpinak, smażyć jeszcze do "zwiędnięcia" szpinaku.
Całość wymieszać.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, nałożyć farsz, zawinąć w sakiewki, jak na zdjęciu poniżej.
Posmarować jajkiem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę,k czosnek w plasterki.
Na 3 łyżkach oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem, dodać pieczarki, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Smażyć do miękkości pieczarek.
Dodać świeży szpinak, smażyć jeszcze do "zwiędnięcia" szpinaku.
Całość wymieszać.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, nałożyć farsz, zawinąć w sakiewki, jak na zdjęciu poniżej.
Posmarować jajkiem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.