KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sakiewki z łososia.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

To co zaskakuje japońskie społeczeństwo.

Sakiewki z łososia. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sakiewki z łososia.

 

  • 100 gram łososia,
  • 50 gram serka mascarpone,
  • szczypiorek,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 4 jajka,
  • 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru,
  • 1/2 szklanki wody mineralnej,

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki z łososia.
Jajka rozbić, dodać przyprawy i dokładnie rozbełtać z wodą gazowaną, smażymy cienkie omlety tak aby były elastyczne. Ostudzamy i wykrawamy równe kawałki o wymiarach około 10-15 cm ( będą łatwe do formowania kształtu) Do gotowego ciasta jajecznego na środek wkładamy mieszankę pokrojonego łososia w kostkę z mascarpone z przyprawami i zieleniną, wszystko ładnie zawijamy i zawiązujemy szczypiorkiem. Dekorujemy ładnie i romantycznie talerz wykładamy gotowe miłosne sakiewki, podajemy ukochanej dobre wino i wspominamy najwspanialsze chwile. SMACZNEGO.
Sakiewki z łososia.
Etap 1
Sakiewki z łososia.
Etap 2