Sposób przygotowania:
Sakiewki z marchewką oraz indykiem
Na rozgrzaną patelnię wlewam łyżkę oleju. Następnie dodaję mięso mielone. Szalotkę i pieczatki obieram i drobno siekam dodaję do mięsa. Dodaję przyprawy. Smażę n rumiano.
Marchewkę obieram a następnie za pomocą obieraczki robię wstążki dodaję do farszu. Całość dokładnie mieszam. Dodaję ketchup i koncentrat pomidorowy. Mieszam i duszę jeszcze ok 2 min aż całość zgęstnieje.
Na naleśniki nakladam farsz oraz ser. Zwijam w kształt sakiewki i za pomocą wywałaczek zamykam sakiewki. Papier do pieczenia kładę na blachę.
Kładę sakiewki i piekę ok 15-20 min w 180 stopnoach. Smacznego.
Marchewkę obieram a następnie za pomocą obieraczki robię wstążki dodaję do farszu. Całość dokładnie mieszam. Dodaję ketchup i koncentrat pomidorowy. Mieszam i duszę jeszcze ok 2 min aż całość zgęstnieje.
Na naleśniki nakladam farsz oraz ser. Zwijam w kształt sakiewki i za pomocą wywałaczek zamykam sakiewki. Papier do pieczenia kładę na blachę.
Kładę sakiewki i piekę ok 15-20 min w 180 stopnoach. Smacznego.