czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Naleśnikowe sakiewki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczne i efektowne podanie zwykłych naleśników. Domownicy na pewno z większą chęcią ich skosztują;))

Naleśnikowe sakiewki z mięsem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśnikowe sakiewki z mięsem

 

 

  • Farsz:
  • 500g mielonej wieprzowiny,
  • cebula,
  • marchewka,
  • mała pietruszka,
  • kawałek pora,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • sól morska z pieprzem,
  • łyżeczka suszonych pomidorów,
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • szczypior.

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe sakiewki z mięsem
1. Jajka zmiksować z mlekiem, przesianą mąką oraz szczyptą soli i olejem na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut. Następnie na odrobinie oleju smażyć duże, cienkie naleśniki.2. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, dusić około 5 minut. Dodać posiekanego pora oraz paprykę i obraną, startą na drobnych oczkach marchewkę oraz pietruszkę. Dodać koncentrat pomidorowy oraz kilka łyżek gorącej wody. Doprawić solą z pieprzem, suszonymi pomidorami oraz ostrą papryką. Dusić około 10 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać posiekaną natkę, wymieszać. Na środek każdego naleśnika kłaść, trochę farszu, formować sakiewki. Na koniec związać szczypiorem. Od razu podawać.
Naleśnikowe sakiewki z mięsem
Przygotowac farsz, dusić około 10 minut
Naleśnikowe sakiewki z mięsem
Na środek naleśników nakładac farsz, formowac sakiewki