Sposób przygotowania:
Sałata ze szpinakiem, ananasem i szynką
Wszystkie składniki sosu umieścić w małym słoiczku i dokładnie wymieszać potrząsając nim energicznie przez 30 sekund.
Sałatę i szpinak opłukać, dokładnie osączyć. Większe liście porwać na mniejsze kawałki, grubsze liście sałaty rzymskiej można pokroić w paski, małe listki zostawić w całości. Szynkę pokroić na paski szer. ok. 2 cm, każdy złożyć na pół i zrolować. Ananasa pokroić na kawałki.
Na talerzach ułożyć liście sałaty i szpinaku. Na wierzchu ułożyć różyczki z szynki i kawałki ananasa. Całość posypać listkami koperku i skropić przygotowanym sosem.
Ilość składników na 2-3 porcje
Sałatę i szpinak opłukać, dokładnie osączyć. Większe liście porwać na mniejsze kawałki, grubsze liście sałaty rzymskiej można pokroić w paski, małe listki zostawić w całości. Szynkę pokroić na paski szer. ok. 2 cm, każdy złożyć na pół i zrolować. Ananasa pokroić na kawałki.
Na talerzach ułożyć liście sałaty i szpinaku. Na wierzchu ułożyć różyczki z szynki i kawałki ananasa. Całość posypać listkami koperku i skropić przygotowanym sosem.
Ilość składników na 2-3 porcje
Dorota0309
edem
Pyza
edem
Ma1ina