Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sałata zielona w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatę zieloną można podać do drugiego dania.

Sałata zielona w sosie musztardowym

Składniki:

Sałata zielona w sosie musztardowym

 

  • 1 szt sałata zielona
  • 5 ml octu
  • 1 łyżka musztardy
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 100 ml olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałata zielona w sosie musztardowym
Umyte staranie i osączone liście sałaty, kroimy w wąskie paski o szer 1 cm. Ocet mieszamy z łyżką musztardy, drobno kroimy szczypiorek, dodajemy cukier puder, sól do smaku i mieszamy wszystko z olejem. Sosem tym polewamy liście sałaty i dokładnie mieszamy. Sałata w sosie musztardowym jest smaczna i zdrowa.

Tagi:

sałata