Sposób przygotowania:
Sałatk winogrona& kiełki fasoli mung
Najpierw myję kurczaka i oczyszczam z niepotrzebnych błon itp. Wkładam do litra wody i gotuję z drobiową kostką rosołową Knorr przez około 40 minut. Po tym czasie wyjmuję do wychłodzenia, a później kroję w kostki. Wywar można użyć do sporządzenia jakiejś zupki (rosół, jarzynowa, kokosowa i inne). Por dokładnie oczyszczam z ziemi i odcinam zielone końce (zachowuję w lodówce do rosołu) a do sałatki biorę tą jasną część. Kroję ją na cienkie i krótkie kosteczki - niteczki, wrzucam na sitko, parzę wrzątkiem i odstawiam do wychłodzenia. Kiełki fasoli mung odsączam na sitku. Winogrona starannie myję pod bieżącą wodą i wydłubuję z każdej kulki pestki i kroję na połówki i ćwiartki w zależności od wielkości winogron. Potrzebujemy sos vinaigrette gotowy lub można zrobić go samemu ale nie miałam tak duzo musztardy Dijon wiec użyłam tego z torebki i rozmieszałam w 3 łyżkach wody i oliwy. Wszystkie składniki lączę ze sobą i delektuje sie pysznym orzeźwiającym smakiem mojej słodkiej sałatki :)