Sposób przygotowania:
Sałatka andaluzyjska
Robimy sos czosnek obrać i zmiażdżyć,połączyć z oliwą oraz octem i ubić trzepaczką.Doprawić cukrem,solą,pieprzem i wymieszać.
Sałatę podzielić na liście,umyć,osączyć i porwać na drobne kawałki.Ogórek umyć razem ze skórką i pokroić na plasterki.Pomidory umyć i pokroić na ósemki.Cebulę obrać i pokroić w piórka,jajka obrać i pokroić na cząstki.
Sałatę i ogórka ułożyć na dnie miski,posolić,popieprzyć,na nich ułożyć pomidory i posypać cebulą.Dodać osączoną z zalewy kukurydzę.Tuńczyka rozdrobnić (widelcem)osączyć oliwy i ułożyć na wierzchu sałatki.Na koniec sałatkę polewamy na całości sosem.
Sałatę podzielić na liście,umyć,osączyć i porwać na drobne kawałki.Ogórek umyć razem ze skórką i pokroić na plasterki.Pomidory umyć i pokroić na ósemki.Cebulę obrać i pokroić w piórka,jajka obrać i pokroić na cząstki.
Sałatę i ogórka ułożyć na dnie miski,posolić,popieprzyć,na nich ułożyć pomidory i posypać cebulą.Dodać osączoną z zalewy kukurydzę.Tuńczyka rozdrobnić (widelcem)osączyć oliwy i ułożyć na wierzchu sałatki.Na koniec sałatkę polewamy na całości sosem.