Sposób przygotowania:
Sałatka Ani G
Orzechy obrać, oczyścić jak najbardziej z soli i drobno posiekać, delikatnie uprażyć. Oczyszczoną sałatę porwać na kawałki. Oliwki kroimy na plasterki. Jabłko kroimy na cztery części potem na plasterki usuwamy gniazdo nasienne.
parmezan ścieramy na wiórki. Mieszamy ze sobą sałatę, oliwki, jabłko i ser. W soku z cytryny rozpuścić sól, dodać pieprz i sok jabłkowy następnie dolewamy olej i mieszamy tak długo aż powstanie gładki sos którym polewamy sałatkę. Posypujemy prażonymi orzechami i natką.
parmezan ścieramy na wiórki. Mieszamy ze sobą sałatę, oliwki, jabłko i ser. W soku z cytryny rozpuścić sól, dodać pieprz i sok jabłkowy następnie dolewamy olej i mieszamy tak długo aż powstanie gładki sos którym polewamy sałatkę. Posypujemy prażonymi orzechami i natką.