Sposób przygotowania:
Sałatka barokowa
Sałatę umyć, osączyć i podzielić na liście. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
Ogórek zielony obrać i pokroić w plastry. Rzodkiewkę i cebulę umyć, osączyć i pokroić w plastry. Musztardę, sok z cytryny cukier, sól i pieprz wymieszać razem, dodać trochę gorącej wody i zmiksować. Warzywa ułożyć na półmisku, przekładając na przemian i polewać ostudzonym sosem. Tosty pokroić w kostkę i posypać po jarzynach.
Ogórek zielony obrać i pokroić w plastry. Rzodkiewkę i cebulę umyć, osączyć i pokroić w plastry. Musztardę, sok z cytryny cukier, sól i pieprz wymieszać razem, dodać trochę gorącej wody i zmiksować. Warzywa ułożyć na półmisku, przekładając na przemian i polewać ostudzonym sosem. Tosty pokroić w kostkę i posypać po jarzynach.