Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sałatka biało - zielona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra sałatka do drugiego dania

Sałatka biało - zielona

Składniki:

Sałatka biało - zielona

 

Sposób przygotowania:

Sałatka biało - zielona
Pomidory umyć, pokroić w krążki, cebulę obrać, pokroić w krążki.
Paprykę zieloną przekroić na pól, usunąć gniazdka nasienne, obgotować i pokroić na pół krążki. Ogórki kwaszone pokroić w plasterki, a strąki fasoli umyć, obgotować i podzielić strąk na 2-3 części.Warzywa układać warstwami w słojach zalać gorącą zalewą, dokładnie zakręcić i pasteryzować 20 minut.
Zalewa : wszystkie składniki połączyć i zagotować.