Sposób przygotowania:
Sałatka biało - zielona
Pomidory umyć, pokroić w krążki, cebulę obrać, pokroić w krążki.
Paprykę zieloną przekroić na pól, usunąć gniazdka nasienne, obgotować i pokroić na pół krążki. Ogórki kwaszone pokroić w plasterki, a strąki fasoli umyć, obgotować i podzielić strąk na 2-3 części.Warzywa układać warstwami w słojach zalać gorącą zalewą, dokładnie zakręcić i pasteryzować 20 minut.
Zalewa : wszystkie składniki połączyć i zagotować.
Paprykę zieloną przekroić na pól, usunąć gniazdka nasienne, obgotować i pokroić na pół krążki. Ogórki kwaszone pokroić w plasterki, a strąki fasoli umyć, obgotować i podzielić strąk na 2-3 części.Warzywa układać warstwami w słojach zalać gorącą zalewą, dokładnie zakręcić i pasteryzować 20 minut.
Zalewa : wszystkie składniki połączyć i zagotować.