Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa w orientalnym stylu
Szorujemy pomarańczę. Obieramy paski skórki (bez białej części) po czym kroimy je na cieniutkie paseczki. Możemy zrobić to za pomocą zestera. Zalewamy skórkę woda i odstawiamy. Mięso kroimy w cieniutkie plasterki Wyciskamy sok z pomarańczy. Dodajemy do niego kilka łyżek wody, sos sojowy, miód i mąkę, Mieszamy wszystko razem.Siekamy czosnek i imbir. W wysokim rondlu rozgrzewamy masło. Dodajemy mięso, imbir i czosnek. Smażymy przez kilka minut, dodajemy brokuły. Po chwili zalewamy wszystko wymieszanym z mąką sokiem pomarańczowym. Gdy sos zgęstnieje i pokryje warzywa wykładamy sałatkę na półmisek. Obkładamy ją sałatą i posypujemy odsączoną z wody skórką pomarańczową. Sałatkę możemy podawać na ciepło i zimno.