Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z fetą i sosem czosnkowymprzygotowanie

Brokuła dzielimy na różyczki i obgotowujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Dwa kroimy w grubą kostkę, a jedno na cząstki. Jedną cebulę kroimy w drobną kostkę, a drugą w talarki.
krojenie

Ser kroimy w grubą kostkę.
przekładanie

Sałatkę układamy warstwowo w szklanej misce - najlepiej się prezentuje. Na przemian układamy brokuły, jajka, ser i cebulę itd.
Kończymy warstwą brokułów, dekorujemy cząstkami jajek, serem oraz cebulą pokrojoną w talarki.
sos

Do jogurtu dodajemy majonez, przeciśnięty czosnek oraz przyprawy - mieszamy. Jeśli sos jest zbyt gęsty można dodać odrobinę śmietany 30%.
Sos podajemy do sałatki.