Sposób przygotowania:
Pstrąg zapiekany z pure z brokułaETAP 1:
Rybę przesmażam na patelni dosłownie minutę, dojedzie potem w piekarniku.
ETAP 2:
Pstrąga przekładam do miseczki dodaję pokrojoną cebulkę majeranek, sól, pieprz, sok z cytryny, czosnek pokrojony, odstawiam do lodówki na dwie godziny. Rybę smażę na oleju ale bardzo krótko dosłownie minutę bo dojdzie w piekarniku. Brokuł dziele na różyczki, warzywa obieram. Gotuję warzywa razem, ale marchewkę i brokuła wyjmuję wcześniej. Brokuła i ziemniaki miksuję blenderem, dodaję masło, doprawiam.
ETAP 3:
Fasolkę gotuję razem z innymi warzywami
ETAP 4:
Na dno naczynia wkładam pure, układam rybę, fasolkę, marchewkę którą odłożyłam wcześniej kilka pasków i zapiekam temp 200 stopni 35 minut