mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pstrąg zapiekany z pure z brokuła

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pstrąg łososiowy w towarzystwie brokuła i innych warzyw. Smaczna ryba zapiekana z warzywami jest lekka.

Pstrąg zapiekany z pure z brokuła

Składniki:

Pstrąg zapiekany z pure z brokuła

 

  • marynata ryby:

 

  • 2 kawałki pstrąga łososiowego
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 żabek czosnku
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg zapiekany z pure z brokuła

ETAP 1:

Pstrąg zapiekany z pure z brokuła
ryba zamarynowana w cebulce i przyprawach

Rybę przesmażam na patelni dosłownie minutę, dojedzie potem w piekarniku.

ETAP 2:

Pstrąg zapiekany z pure z brokuła
pure z ugotowanego brokuła i ziemniaków doprawione

Pstrąga przekładam do miseczki dodaję pokrojoną cebulkę majeranek, sól, pieprz, sok z cytryny, czosnek pokrojony, odstawiam do lodówki na dwie godziny. Rybę smażę na oleju ale bardzo krótko dosłownie minutę bo dojdzie w piekarniku. Brokuł dziele na różyczki, warzywa obieram. Gotuję warzywa razem, ale marchewkę i brokuła wyjmuję wcześniej. Brokuła i ziemniaki miksuję blenderem, dodaję masło, doprawiam.

ETAP 3:

Pstrąg zapiekany z pure z brokuła
fasolka żółta szparagowa obrana i ugotowana

Fasolkę gotuję razem z innymi warzywami

ETAP 4:

Pstrąg zapiekany z pure z brokuła
ryba ułozona na pure z brokuła z marchewką

Na dno naczynia wkładam pure, układam rybę, fasolkę, marchewkę którą odłożyłam wcześniej kilka pasków i zapiekam temp 200 stopni 35 minut


Tagi:

dania ryby