Sposób przygotowania:
Sałatka buraczkowo-paprykowa
Buraki ugotować,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach(ja używam malaksera)
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.
Cebulę przekroić na pół i pokroić w plastry.
W dużym garnku wymieszać paprykę,cebulę,cukier,ocet,olej i sól.
To wszystko gotować 15 min.
Następnie dodać buraki,dobrze wymieszać i gotować jeszcze ok.10-15 min.
Tak przygotowaną sałatkę na gorąco nakładać do wcześniej wymytych słoików i odstawić do ostygnięcia odwrócone do góry dnem.
NIE GOTOWAĆ SŁOIKÓW !!!!!
Tak przygotowana sałatka świetnie się przechowuje w zimie.
Jest smaczna i idealnie smakuje jako sałatka do obiadu lub różnych wędlin w/ uznania.
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.
Cebulę przekroić na pół i pokroić w plastry.
W dużym garnku wymieszać paprykę,cebulę,cukier,ocet,olej i sól.
To wszystko gotować 15 min.
Następnie dodać buraki,dobrze wymieszać i gotować jeszcze ok.10-15 min.
Tak przygotowaną sałatkę na gorąco nakładać do wcześniej wymytych słoików i odstawić do ostygnięcia odwrócone do góry dnem.
NIE GOTOWAĆ SŁOIKÓW !!!!!
Tak przygotowana sałatka świetnie się przechowuje w zimie.
Jest smaczna i idealnie smakuje jako sałatka do obiadu lub różnych wędlin w/ uznania.
Glumanda
4szwed6