Anna Olson

Anna Olson

Kucharz
[Przepisów: 14]

Sałatka Cezar z bekonem i grzankami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyka w najlepszym i najsmaczniejszym wydaniu. Sałatka Cezar podana z bekonem, grzankami i sosem smakuje wyśmienicie!

Sałatka Cezar z bekonem i grzankami

Składniki:

Sałatka Cezar z bekonem i grzankami

 

 

 

  • 1 jajko na twardo (białko i żółtko pokrojone osobno)

 

 

  • 1 łyżeczka musztardy Dijon

 

  • 1 łyżeczka pasty z anchovis

 

 

  • 2 łyżki wody

 

  • 3 łyżki parmezanu

 

 

 

  • 4 upieczone paski bekonu

 

  • Grzanki

Sposób przygotowania:

Sałatka Cezar z bekonem i grzankami
Zblenduj ze sobą żółtko, sok z cytryny i limonki, czosnek, musztardę, pastę z anchovis, oliwę z oliwek oraz wodę i parmezan.

Do dużej miski wsyp sałatę, dodaj bekon, posiekane białko oraz świeoż uprażone ciepłe grzanki (domowej roboty lub ze sklepu). Całość zalej sosem. Sałatka gotowa! Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network