Sposób przygotowania:
Sałatka a/la Cezar
Rozgrzać olej na patelni, pieczywo pokroić w kostkę i wrzucić na gorący tłuszcz. Podsmażać ok. 4 minuty na małym ogniu i posypać czosnkiem granulowanym. Gdy grzanki będą złociste i chrupiące odłożyć na papier do pieczenia, który odsączy tłuszcz.
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka złocistą. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Usmażone mięso odłożyć na papier do pieczenia, by odsączyć tłuszcz i wystudzić.
Sałatę wyczyścić i odsączyć. Rwać na małe kawałki. Przełożyć do salaterki.
Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki, ser feta- w kostkę. Do sałaty dodać wystudzone mięso, pomidorki, grzanki i ser.
Sosy do sałatki Cezar wymieszać wedle przepisu na opakowaniu i wmieszać do sałatki. Smacznego!
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka złocistą. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Usmażone mięso odłożyć na papier do pieczenia, by odsączyć tłuszcz i wystudzić.
Sałatę wyczyścić i odsączyć. Rwać na małe kawałki. Przełożyć do salaterki.
Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki, ser feta- w kostkę. Do sałaty dodać wystudzone mięso, pomidorki, grzanki i ser.
Sosy do sałatki Cezar wymieszać wedle przepisu na opakowaniu i wmieszać do sałatki. Smacznego!