Sposób przygotowania:
Sałatka curry z zupkami błyskawicznymi
Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę/olej i dodać mięso. Posypać przyprawą curry według uznania [jeśli ktoś lubi pikantne może sypnąć więcej]. Podsmażyć. Gdy mięso puści więcej tłuszczu i wodę - odcedzić i mięso podsmażać jeszcze kilka minut, aż się miejscami zarumieni. Mięso przełożyć do małej salaterki lub głębokiego talerza by przestygło. W międzyczasie przygotować zupki chińskie - makaron z 1 i 1/2 zupki pokruszyć do małej salaterki i posypać WSZYSTKIMI przyprawami POZA olejkiem z zupki pikantnej [wyrzucamy go]. Zagotować wodę i zalać makaron jedną szklanką gorącej wody - tak żeby makaron tylko trochę napęczniał. Dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem do czasu, aż pozostałe składniki będą gotowe. Od czasu do czasu mieszać. Gdy mięso i makaron stygną, odsączyć kukurydzę oraz pokroić w drobną kostkę połówki papryk oraz ogórki konserwowe. Wsypać do jednej salaterki i pomieszać razem z kukurydzą,po wystygnięciu dodać makaron i mięso i dokładnie zamieszać. Następnie dodać majonez i nie więcej niż 1 stołową łyżkę ketchupu. Dokładnie zamieszać i nadać sałatce 'kształt'.
Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Najlepiej smakuje na drugi dzień.