aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Sałatka czerwony - żółty - zielony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ekspresowa, zdrowa i trójkolorowa sałatka. Polecana do szybkiego przygotowania dla niespodziewanych gości.

Sałatka  czerwony - żółty - zielony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka czerwony - żółty - zielony

 

  • 1 papryka czerwona
  • 1 kukurydza konserwowa
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • czubrica zielona

Sposób przygotowania:

Sałatka czerwony - żółty - zielony
Paprykę myjemy i osuszamy. Odcinamy i wyrzucamy środek, natomiast resztę kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski. Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dorzucamy do miski z papryką. Kapustę pekińską opłukujemy i dokładnie osuszamy liście. Następnie odcinamy głąby. Resztę liści cieniutko kroimy. Dorzucamy do miski. Dodajemy majonez, oraz przyprawiamy solą, pieprzem i czubricą. Wszystkie składniki sałatki dokładnie mieszamy i podajemy na stół. Goście będą pod wrażeniem, że tak szybko można przygotować coś tak smacznego. 
Sałatka  czerwony - żółty - zielony
Do miski wrzucamy umytą i pokrojoną w kostkę paprykę.
Sałatka  czerwony - żółty - zielony
Dodajemy kukurydzę konserwową odsączoną z zalewy.
Sałatka  czerwony - żółty - zielony
Kapustę pekińską drobno kroimy i dodajemy do miski. Przyprawiamy solą, pieprzem i czubricą.
Sałatka  czerwony - żółty - zielony
Na końcu dodajemy majonez i dokładnie mieszamy sałatkę.