plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Sałatka kolorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Uwielbiam robić sałatki i często eksperymentuję co by do nich dodać. Tym razem użyłam mandarynek, które niebawem się skończą.

Sałatka kolorowa

Składniki:

Sałatka kolorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka kolorowa
Ryż ugotować w osolonej wodzie (2 szklankach). Pierś z kurczaka ugotować w pozostałej wodzie. Pierś wyjąć z wywaru, ostudzić, pokroić w kostkę. Mandarynki obrać ze skorki i pokroić (jeden półksiężyc na 3). Ananas pokroić w kostkę. Do miski wrzucić ryż, pierś z kurczaka, rodzynki, orzechy, ananas; dokładnie wymieszać z majonezem Sałatkę przyozdobić.