Sposób przygotowania:
sałatka do grilla
Obrane ziemniaki kroimy w plastry, suszymy w ręczniku, oprószyć mąką krupczatką wymieszaną z solą. Umyte cukinie kroimy wzdłuż na dwie lub cztery części. Jeśli trzeba, odrzucić miąższ i nasiona. Papryki po umyciu kroimy wzdłuż, odrzucić gniazda, podzielić na mniejsze kawałki. Pomidory pozostawić w skórce i podzielić na cztery części. Cebulę pozbawić wewnętrznych łusek, przeciąć wzdłuż, oprószyć cukrem pudrem. Tacę posmarować obficie tłuszczem, na spodzie układamy ziemniaki, posypujemy solą i pieprzem, wokół pozostałe warzywa. Ułożone produkty kropimy olejem, zapiekamy na ruszcie 30 minut. Sałatka jest gotowa, jeśli plastry ziemniaków zrumienią się z obu stron, a reszta będzie miękka.