Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanym kurczakiem w miodzie
Mięso piersi pokrój w 1-1,5 cm plastry.
Miód wymieszaj z sosem sojowym, olejem, imbirem i posiekanym czosnkiem.
Marnuj mięso minimum 30 minut.
Opłucz ogórki i wszystkie zielone liście, sałaty, rukoli i botwinki. Ogórki pokrój obieraczką w cienkie paski.
Cebulę pokrój w piórka.
Warzywa ułóż na półmisku. Mięso grilluj z każdej strony po 3 minuty, ciepłe przełóż na sałatę.
Całość można skropić oliwą, mięso posolić i od razu podawać.
Miód wymieszaj z sosem sojowym, olejem, imbirem i posiekanym czosnkiem.
Marnuj mięso minimum 30 minut.
Opłucz ogórki i wszystkie zielone liście, sałaty, rukoli i botwinki. Ogórki pokrój obieraczką w cienkie paski.
Cebulę pokrój w piórka.
Warzywa ułóż na półmisku. Mięso grilluj z każdej strony po 3 minuty, ciepłe przełóż na sałatę.
Całość można skropić oliwą, mięso posolić i od razu podawać.