Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka
Umytą i osuszoną cukinię kroimy w plasterki. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Oba warzywa przekładamy do miski i posypujemy niewielką ilością soli i odstawiamy. \
Pomidory nacinamy na górze wkładamy do gorącej wody na 3 minuty, po czym wyjmujemy i wkładamy do lodowatej wody, a następnie obieramy ze skóry.
Na dobrze rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej niewielką ilością oleju grillujemy osączone z soku paprykę i cukinię. Grillowane warzywa odstawiamy do ostudzenia.
W tym czasie liście sałaty lodowej opłukujemy osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki, po czym dajemy do miski.
Pozbawione skóry kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy je do miski z sałatą. Gdy warzywa z grilla ostygną dodajemy je do pozostałych składników sałatki. Doprawiamy do smaku solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Ostrożnie mieszamy.
Wierzch skrapiamy oliwą z oliwek. Podajemy.
Pomidory nacinamy na górze wkładamy do gorącej wody na 3 minuty, po czym wyjmujemy i wkładamy do lodowatej wody, a następnie obieramy ze skóry.
Na dobrze rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej niewielką ilością oleju grillujemy osączone z soku paprykę i cukinię. Grillowane warzywa odstawiamy do ostudzenia.
W tym czasie liście sałaty lodowej opłukujemy osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki, po czym dajemy do miski.
Pozbawione skóry kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy je do miski z sałatą. Gdy warzywa z grilla ostygną dodajemy je do pozostałych składników sałatki. Doprawiamy do smaku solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Ostrożnie mieszamy.
Wierzch skrapiamy oliwą z oliwek. Podajemy.
Magdalena88
Marika-
misia5
biedroneczki
misia5