Sposób przygotowania:
Sałatka drobiowa z arbuzem
Ryż wrzucić na osolony wrzątek, gotować 15minut, odcedzić. Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 2łyżki oleju, smażyć mięso 12minut, czasem mieszając. Ostudzić. Melona i arbuza pokroić w kostkę. Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w paski. Bazylię i natkę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. W wysokim naczyniu umieścić czosnek, zioła, orzeszki i parmezan. Wlać resztę oleju, zmiksować blenderem. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso pokroić w plastry. Ryż wymieszać z sałatą,mięsem i owocami. Polać pesto, wymieszać i podawać.