Sposób przygotowania:
Sałatka flamandzka
Mięso z kurczaka ugotować w rosole, pokroić w paski.
Morele odsączyć z soku i pokroić w dość grube paski.
Cykorię umyć, osączyć pokroić w plasterki, a następnie
skropić sokiem z cytryny. Mięso połączyć z morelami i cykorią.
Majonez wymieszać z cukrem, solą pieprzem cayenne i sosem Worcester. Przygotowanym sosem polać wszystkie składniki
i wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki i schłodzić.
Morele odsączyć z soku i pokroić w dość grube paski.
Cykorię umyć, osączyć pokroić w plasterki, a następnie
skropić sokiem z cytryny. Mięso połączyć z morelami i cykorią.
Majonez wymieszać z cukrem, solą pieprzem cayenne i sosem Worcester. Przygotowanym sosem polać wszystkie składniki
i wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki i schłodzić.