Sposób przygotowania:
Sałatka grecka z pieczarek
Oczyszczoną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w cienkie plasterki.
Warzywa włożyć na rozgrzany olej, mieszając smażyć około 10 minut, odstawić.
Drobne pieczarki włożyć na pozostały rozgrzany olej.
Obsmażyć, dodać do warzyw z drobno pokrojonym czosnkiem. Wsypać sól i pieprz, dodać wodę zmieszana z koncentratem poimidorowym.
Pod przykryciem kilka minut poddusić.
Pod przykryciem wystudzić.
Zimną wyłożyć na salaterkę, obsypać startym żółtym serem i zieloną pietruszką.
Warzywa włożyć na rozgrzany olej, mieszając smażyć około 10 minut, odstawić.
Drobne pieczarki włożyć na pozostały rozgrzany olej.
Obsmażyć, dodać do warzyw z drobno pokrojonym czosnkiem. Wsypać sól i pieprz, dodać wodę zmieszana z koncentratem poimidorowym.
Pod przykryciem kilka minut poddusić.
Pod przykryciem wystudzić.
Zimną wyłożyć na salaterkę, obsypać startym żółtym serem i zieloną pietruszką.