Sposób przygotowania:
Sałatka gyros
Piersi z kurczaka kroimy na cienkie i nie długie paski. Podsmażamy na 1 łyżce oleju. Gdy odparuje woda i zacznie się rumienić wsypujemy cała torebkę przyprawy Kebab- Gyros (polecam Kotani). Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Szczypior drobno kroimy. W misce, która powinna mieć średnicę dna równą średnicy górnych krawędzi układamy warstwowo: mięsko (wraz z tym tłuszczykiem, który został na patelni po usmażeniu). Na mięso warstwa keczupu ( ale nie taka dokładnie zakrywająca mięso), następnie rozsmarowujemy majonez (pokrywając nim cały keczup), kukurydza i szczypior no i na to kapusta (warstwa kapusty u mnie wynosi ok. 7 cm). Troszkę przyklepujemy - żeby składniki "wtopiły się w siebie" Schładzamy, po ok. 2 h jest gotowa.
Funia
madaste
hoffija44
madaste
A dziękuję..Czasem kiedy cierpliwość przegrywa z rozmrażającym się mięskiem, również kroję zamrożone - faktycznie kroi się lepiej. Jednak jak kupię świeże nie czekam aż się zamrozi i kroję . :)
vix3r