Sposób przygotowania:
Sałatka gyros
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy dokładnie przyprawą gyros i smażymy na patelni mieszając. Studzimy.
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski. Ogórek obieramy i razem z pomidorem kroimy w kostkę.
Do warzyw dodajemy przestudzone mięso. Majonez mieszamy w małej miseczce z ketchupem.
Powstały sos wlewamy do sałatki. Wszystko razem dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Gotową sałatkę przekładamy do miseczki.
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski. Ogórek obieramy i razem z pomidorem kroimy w kostkę.
Do warzyw dodajemy przestudzone mięso. Majonez mieszamy w małej miseczce z ketchupem.
Powstały sos wlewamy do sałatki. Wszystko razem dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Gotową sałatkę przekładamy do miseczki.