Sposób przygotowania:
Sałatka jarska z kaszą jaglaną
Kasze przesyp do garnka. Zalej gorącym bulionem, zagotuj, po czym zmniejsz płomień i gotuj, aż kasza wchłonie płyn i będzie miękka (około 25 minut). Ugotowana kaszę przesyp do miseczki, ostudź. W tym czasie papryki oczyść, strąki pokrój i obierz, usuń środki z pestkami, a miąższ potnij na kawałeczki. Por starannie opłucz, pokrój w plasterki. Ogórek oraz cebule obierz, opłucz i potnij w niewielką kostkę. Sok cytrynowy wymieszaj z estragonem. Utrzyj z solą i pieprzem. Połącz z oliwą. Ubij na jednolity sos. Ostudzoną kaszę wymieszaj z warzywami. Przypraw solą oraz pieprzem. Polej sosem. Sałatkę posyp posiekaną natką. Dokładnie wymieszaj.