Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa Danusi
Warzywa umyć włożyć do rondla, osolić, zalać wodą, ugotować do miękkości.
Następnie wyjąc warzywa, ostudzić, obrać.
Warzywa ugotowane pokroić w drobną kostkę
Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo
Następnie obrać jabłka, wydrążyć gniazda nasienne i razem z cebulą, jajkami, ogórkami pokroić w kostkę.
Przełożyć składniki do garnka, dodać ugotowane i pokrojone warzywa, musztardę, groszek, sól i pieprz, wymieszać
Sałatkę wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem
Następnie wyjąc warzywa, ostudzić, obrać.
Warzywa ugotowane pokroić w drobną kostkę
Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo
Następnie obrać jabłka, wydrążyć gniazda nasienne i razem z cebulą, jajkami, ogórkami pokroić w kostkę.
Przełożyć składniki do garnka, dodać ugotowane i pokrojone warzywa, musztardę, groszek, sól i pieprz, wymieszać
Sałatkę wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem