Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa w muszlach makaronowych
Warzywa gotujemy w łupinach do miękkości tj.: ziemniaki, marchew, seler, korzeń pietruszki.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Ugotowane, zimne warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Jajka drobno siekamy i dodajemy do warzyw. Dodajemy pokrojone ogórki kiszone oraz posiekany drobno por i natkę pietruszki. Wsypujemy odcedzony z zalewy groszek. Na koniec sałatkę przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dodajemy majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Muszle makaronowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i układamy na talerzu. Muszle makaronowe napełniamy sałatką i układamy na talerzu. Dekorujemy natką pietruszki.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Ugotowane, zimne warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Jajka drobno siekamy i dodajemy do warzyw. Dodajemy pokrojone ogórki kiszone oraz posiekany drobno por i natkę pietruszki. Wsypujemy odcedzony z zalewy groszek. Na koniec sałatkę przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dodajemy majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Muszle makaronowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i układamy na talerzu. Muszle makaronowe napełniamy sałatką i układamy na talerzu. Dekorujemy natką pietruszki.