Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem
Ciasto:
Jajka rozkłócamy. Dodajemy stopniowo pozostałe składaniki i miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Farsz:
Mięso gotujemy z warzywami liściem i zielem do miękkości. Studzimy i mielimy przez maszynkę (mięso i warzywa). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy i dodajemy do mięsa, dokładnie mieszamy.
Nakładamy farsz na naleśniki (3-4 łyżki). Boki naleśników składamy do środka i zwijamy niezbyt ciasno w rulon by nie popękały.
Każdego naleśnika zanurzamy w roztrzepanych widelcem jajkach, a następnie w tartej bułce. Smażymy z każdej strony na oleju z dodatkiem masła, do zrumienienia (z każdej strony).
Podajemy z czerwonym barszczem lub ulubionym sosem.
Smacznego
Jajka rozkłócamy. Dodajemy stopniowo pozostałe składaniki i miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Farsz:
Mięso gotujemy z warzywami liściem i zielem do miękkości. Studzimy i mielimy przez maszynkę (mięso i warzywa). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy i dodajemy do mięsa, dokładnie mieszamy.
Nakładamy farsz na naleśniki (3-4 łyżki). Boki naleśników składamy do środka i zwijamy niezbyt ciasno w rulon by nie popękały.
Każdego naleśnika zanurzamy w roztrzepanych widelcem jajkach, a następnie w tartej bułce. Smażymy z każdej strony na oleju z dodatkiem masła, do zrumienienia (z każdej strony).
Podajemy z czerwonym barszczem lub ulubionym sosem.
Smacznego